diumenge, 4 d’abril del 2010

Objectiu: 2011, referèndum sobiranista vinculant

Font: naciodigital.cat


Fets consumats i aprofitant l'embranzida de les consultes sobiranistes, la Coordinadora Nacional, treballarà per organitzar un referèndum viculant sobre la independència de Catalunya. Una fita que es preveu el 2011. El mitjà seria una proposta d’Iniciativa Popular perquè el Parlament convoqui un referèndum sobre la independència, que presentarà en el proper Consell Plenari perquè les Comissions Locals puguin debatre-la i decidir en base la Llei de Consultes aprovada pel Parlament que el mateix Uriel Bertran, portaveu de la plataforma, ha definiti com "instrument polític i escletxa legal".


Aquesta és la conclusió fàctica del dictamen que avui s’ha presentat per part de la Coordinadora sobre la Llei de Consultes aprovada fa uns dies. Un informe que s’ha encarregat amb el propòsit d’analitzar el marc jurídic, i tenir elements per donar compliment a l’objectiu que va aprovar el Consell Plenari de la Coordinadora Nacional el passat 24 d’octubre a Arenys de Munt, que definia amb claredat que la Consulta sobre la Independència vol aconseguir que “les institucions catalanes convoquin un referèndum oficial sobre la independència.”

Segons Antoni Abad, professor de la Universitat d’Standford (Califòrnia), qui ha elaborat l'informe, “la Llei determina que serà la mesa la que decidirà l’admissió a tràmit o no d’una Iniciativa Popular segons criteris d’oportunitat política, més que jurídica. Cal tenir en compte que hi ha tot un elenc jurídic de dret internacional a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles que l’Estat espanyol ha ratificat”. A més, ha recalcat, que “el Parlament ha aprovat dues resolucions a favor de l’autodeterminació de Catalunya i no s’han declarat inconstitucionals.”




Des de la Coordinadora Nacional asseguren que ara "treballen cap a l’objectiu que el Parlament convoqui un referèndum sobre la independència perquè volem que tota la ciutadania, quan participem i votem en la Consulta del 25A, del 20J i en la Consulta de Barcelona, tinguem ben clar que el procés que hem endegat és seriós, formal i que tindrà continuïtat".


La proposta d’Iniciativa Popular serà presentada en el proper Consell Plenari de la Coordinadora, que es celebrarà durant el proper mes d’abril, perquè es pugui debatre i decidir. La Coordinadora pretèn fer entrar les Comissions Organitzadores Locals, entitats i associacions de tot tipus per pressionar i assolir l’admissió a tràmit per part de la mesa del Parlament.

Així mateix la Coordinadora, presentarà davant el Consell Plenari un grup de juristes de reconegut prestigi, com ara Antoni Abad, Alfons López Tena i Hèctor López Bofill, per elaborar el text que enceti tot el procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada